OVER MIJ 

Ik ben Laura Evans, woonachtig in het gezellige Prinsenbeek. Na een lange loopbaan op kantoor, heb ik besloten om voor mijzelf te beginnen. Met meer dan 
35 jaar rijervaring heb ik Autorijschool Evans opgericht. Kort daarna was ik dan ook supertrots dat mijn zoon als mijn eerste leerling in één keer voor zijn examen slaagde. Een paar jaar later volgde zijn zusje, ook weer in één keer. Toch een bevestiging dat RIS (Rijopleiding-In-Stappen) de juiste manier van lesgeven is. 

Tijdens je rijopleiding heb je steeds dezelfde instructeur. Zo leren we elkaar steeds beter kennen en word ik meer en meer jouw persoonlijke coach.
Ook ga ik met je mee op examen zodat we samen de zenuwen kunnen delen. 

Ik haal mijn leerlingen zelf op en breng ze ook weer alleen terug. Geen gedoe met andere leerlingen in de auto die zo snel mogelijk aan hun rijles willen beginnen. Zo kunnen we in alle rust de rijles voorbereiden en na afloop rustig evalueren en bespreken. 

 

DE LESAUTO 

Kies je voor Autorijschool Evans dan ga je rijden in de nieuwste generatie Volkswagen Golf 7. Niet te groot, niet te klein; perfect geschikt om in te lessen. 

In de winter rijden we uiteraard met winterbanden. Zo rijden we een stuk veiliger. 

Naast jou heeft de instructeur ook de beschikking over de koppeling, de rem én het gaspedaal.
Zo kan de instructeur je helpen waar dit nodig is met schakelen, remmen of gas geven. 

RIJOPLEIDING-IN-STAPPEN (RIS) 

Ik ben door het CBR gediplomeerd RIS-instructeur. 
De RIS-opleiding is een rijopleiding die is opgebouwd uit 4 modules, waarin je op een gestructureerde manier leert autorijden. 

De vier RIS-modules bestaan uit scripts. De scripts sluiten op elkaar aan, zodat je in een logische volgorde alle onderdelen van het autorijden leert. 
Het biedt een goede voorbereiding op wat je moet “kennen“, “kunnen” en “weten“. Hierdoor ben je beter voorbereid op het examen zodat je een grotere kans van slagen hebt. 

OPBOUW VAN DE 4 MODULES 
In MODULE 1: leer je alles over een goede voertuigbediening en voertuigbeheersing. 
In MODULE 2: pas je de geleerde handelingen uit module 1 toe in eenvoudige verkeerssituaties. 
In MODULE 3: leer je complexe voertuigbediening en -beheersing en pas je deze toe in complexe verkeerssituaties. 
In MODULE 4: kun je alle scripts flexibel toepassen in afwisselende situaties. 

Zodra je module 4 beheerst, kun je stellen dat je klaar bent voor het examen!